Poke ile her yerde okuyun

İşlerinizi kolaylaştıracak 6 İpucu

Bir BOOX e-kitap okuyucuya sahip olarak işlerinizi kolaylaştırmanın yolunu zaten bulmuş olabilirsiniz. Ancak henüz keşfetmemiş olabileceğiniz birtakım özellikler işlerinizi biraz daha kolay hale getirmeye aday görünüyor! Bu yazımızda BOOX ile kullanabileceğiniz 6 ipucunu sizlerle paylaşacağız. BOOX’unuz ve kaleminiz hazırsa başlayalım! 🙂

1. Otomatik Sayfa Çevirme Ve TTS

Heyecanla kitabınızı okurken belli bir ritim yakalamış olabilirsiniz. Böyle bir durumda sayfaları BOOX’un çevirmesini isterseniz “butonuna dokunmanız yeterli olacaktır. Dilerseniz hız ayarı yapabilirsiniz. Ayrıca bu özelliği kullanmak yapacağınız sunumlarda da işe yarayabilir. 

Okumaktan yorulduğunuzda ya da başka bir işle uğraşırken okumaya devam etmek istediğinizde TTS (Text to Speech) özelliğini kullanarak kitaplarınızı dinleyebilirsiniz. “ butonuna dokunmanız BOOX’un kitabınızı okuması için yeterli olacaktır. TSS ekranından dil ve hız ayarlamalarını yapabilirsiniz. Ayrıca “” butonuna dokunup “TTS Ayarları” menüsünden de ayarlara ulaşabilirsiniz.

seslendirme

2. Kitap İçi Notlar Ve Senkronizasyon

Kitap okurken önemli gördüğümüz kısımların altını çizmek ya da oklar çıkararak notlar almak okuma alışkanlıklarımızdan biri haline gelmiş olabilir. BOOX ile okurken tıpkı basılı kitaplarda olduğu gibi bunu yapabilirsiniz. Buna ek olarak notlarınızı basılı kitaplarda olduğu gibi sayfa sayfa aramak zorunda kalmazsınız. Çünkü “İçindekiler” menüsüyle el yazısı notlarınızı ve metin vurgularınızı kolayca bulabilirsiniz. Ayrıca V.3.3.2 sayesinde belgelerinizi notlarıyla birlikte üçüncü taraf bulutlarla senkronize edebilirsiniz.

BONUS: Üçüncü taraf bulut uygulamalarıyla senkronizasyon hakkında daha fazlası için bu bağlantıya tıklayın!

3. Metin Vurgularınızı Filtreleyin!

Okumanız esnasında altını çizdiğiniz her satır farklı işlevler taşıyor olabilir. Örneğin hem önemli kısımların hem de sileceğiniz kısımların altını çizmiş olabilirsiniz. Bunları kolayca birbirinden ayırabileceğinizi biliyor musunuz? Farklı işlevlere yönelik metin vurguları yapıyorsanız her işlev için farklı bir vurgulama stili kullanarak işlerinizi daha kolay hale getirebilirsiniz. İçindekiler–>Açıklamalar kısmındaki “” butonunu ile açıklamalarınızı vurgulama stiline göre filtreleyebilirsiniz.

4. Kitabınızdan Ayrılmadan Notlar Alın!

BOOX ile okuma yaparken kitap içi notlar yerine ayrı bir not defteri üzerinde notlar oluşturmak isteyebilirsiniz. Bunun için “Kütüphane” ve “Notlar” uygulaması arasında mekik dokuyacağınızı düşünüyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. Kitabınızın ortasına bir kez dokunduktan sonra Bölünmüş Görünüm menüsünden seçim yaparak metin notları ya da el yazısı notlar oluşturabilirsiniz. Böylece kitabınızdan ayrılmadan not almaya devam edebilirsiniz.

BONUS:  Bu modu belgenizin çevirisini yapmak ya da aynı anda iki belgeyi incelemek  için de kullanabilirsiniz. 🙂

5. Metin Vurgularınızı Mobil Cihazlarınızdan Görüntüleyin!

Bir sohbet esnasında altını çizdiğiniz bir paragrafı sevdiklerinizle paylaşmak istediğiniz oldu mu hiç? BOOX Assistant uygulamasıyla kitabınızda açıklama eklediğiniz kısımları görüntüleyebilirsiniz. Doğrudan kopyalayabileceğiniz gibi, .txt ya da .jpeg formatlarında da paylaşabilirsiniz.

BOOX Assistant

BONUS: BOOX Assistant uygulaması hakkında daha fazlasına ulaşmak için bu bağlantıya tıklayın!

6. Notlarınıza Bağlantılar Ekleyin!

Not almayı seven bir BOOX kullanıcısının Notlar uygulamasında çok sayıda not defteri oluşturacağını tahmin edebiliyoruz. Notlar uygulamasındaki bağlantı ekleme özelliğini kullanarak işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bağlantılara dokunarak not defterleriniz arasında kolayca dolaşabilirsiniz.

Okuma Notları

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Alışveriş Sepeti
Scroll to Top