Google Play Store Aktivasyonu (V3.2)

Son güncelleme olan V3.2.2 ile Android 11 işletim şistemine sahip cihazlarımızda Google Play Store Aktivasyonu yapaya gerek kalmadı. Bu sayede direkt Play Store uygulamasını açabilirsiniz. Ardından Gmail adresinizle giriş yapabilirsiniz. Bunun için cihazınızı internete bağlayın.  Son güncellemeyi cihazınıza yükleyin. Güncellemeyi yükledikten sonra, Uygulamalar bölümündeki Play Store simgesine dokunun ve giriş yapın. (Leaf2, Poke4 Lite veya Android 10 İşletim sistemine sahip bir cihaz edindiyseniz aşağıdaki adımları izleyerek Google Play Store’u aktive edebilirsiniz.) Yeni V3.2 yazılımı ile Google Play Store’u etkinleştirme adımlarında küçük değişiklikler oldu. Aşağıda yeni güncellemeden sonra Google Play Store’u nasıl etkinleştirebileceğinizi adım adım anlattık.

Not: Google Play Aktivasyonu adımlarını YouTube videomuz üzerinden izlemek isterseniz bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

İşte Uygulamanız Gereken Adımlar

Yeni yazılım ile gelen cihazlarda Ayarlar menüsü aşağıdaki gibi görünecektir.

Ekranın sol tarafındaki ana menüden “Uygulamalar” butonuna dokunun.

Gelen ekranın sağ üst köşesinde bulunan üç çizgiye dokunun.

Ardından “Uygulamaları Yönet” butonuna dokunun.

Buradan “Google Play’i etkinleştir” seçeneğini aktif edin.

“GSF ID” yazan satıra dokunun.

Google Play Store Aktivasyonu yapabilmeniz için G-mail hesabınız ile oturum açabileceğiniz ekran gelecektir.

Burada gmail adresinizi ve şifrenizi girmeniz gerekiyor.

Gelen ekranda bulunan kutucuğun içerisine 19 haneli cihazınıza ait kimlik numarası geldikten sonra “Ben robot değilim” kutucuğunu işaretlemelisiniz. Kutucuk tik işareti şeklini aldıktan sonra “Kayıt” butonuna dokunun.

Artık Uygulamalar içerisinde Play Store’u görebilirsiniz. Dolayısıyla Google Play Store’a giriş yapıp, dilediğiniz uygulamayı indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Önemli Notlar

    • Eğer bu adımlardan sonra Google Play Store’a giriş yapmaya çalıştığınızda Play Protect Sertifikası ile ilgili hata alıyorsanız bir süre geçtikten sonra cihazınızı yeniden başlatıp tekrar giriş yapmayı deneyiniz. Bu işlem, cihazınızın Google Server’larına kayıt ettirme işlemi olduğu için bazen biraz zaman alabilmektedir. 5 dk ile 48 saat aralığında bu hatayı almanız normaldir.
    • Sertifika hatası alan kullanıcıların bir süre sonra cihazlarını yeniden başlatıp tekrar giriş yapmayı denemeleri tavsiye edilir.
    • Alternatif olarak GSF ID satırının hemen altında yer alan Google Ayarları bölümünden de Gmail hesabınız ile oturum açmayı deneyebilirsiniz.

Sorularınız için bize iletişim sayfamızdaki bilgilerden her zaman ulaşabilirsiniz.

BONUS: Tab Ultra’yla tanışmak için tıklayın!

2 thoughts on “Google Play Store Aktivasyonu (V3.2)”

  1. Merhaba, yazınız için öncelikle teşekkürler. Benim bir sorum olacaktı uygulamalar ile ilgili. Google play den istediğimiz herhangi bir uylamayı indirebiliyor muyuz? Örneğin cep telefonumdakullandığım bir kuran uygulası var. Bu uygulamayı onyx boox cihazına da indirebilir miyim?

    1. Merhaba. Evet Play Store’dan dilediğiniz uygulamayı indirebilirsiniz. Çok az sayıda uygulama bizim cihazlarıma göre yapılmamış durumda. Eğer tabletlerde kullanılabilen bir uygulama ise bizim cihazlarımızda da kullanabilirsiniz. Uygulama ismini bizimle paylaşırsanız sizin için kontrol edebiliriz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Shopping Cart
Scroll to Top