PDF belgerinde boş sayfa

PDF Belgelerine Boş Sayfa Ekleme

PDF belgeleri BOOX’un desteklediği çok sayıda formattan biri. BOOX ile PDF belgelerimiz üzerinde çeşitli düzenlemeler yapmamız mümkün. Belge üzerine el yazısı not almak, vurgulamalar yapmak ya da açıklamalar eklemek aklımıza gelen başlıca düzenlemeler. Bunların yanı sıra, belgeyi daha rahat okuyabilmek için çeşitli yakınlaştırma yöntemlerinden de yararlanabiliyoruz. Bu yazımızda ise PDF içine boş sayfa ekleme özelliğinin kullanımından bahsedeceğiz. 🤓

pDF belgemize Sayfa Ekleyelim

BOOX ile belgelerimiz üzerine not almak oldukça keyiflidir. Ancak bazen yazacaklarımızı sığdırmakta zorluk yaşayabiliriz. Bu durumda belgemize boş sayfalar eklemek notlarımız için alan açmamıza yardımcı olacaktır.

Bu işlem için kitabımızın ortasına bir kez dokunalım. Ardından Gözat sekmesini açalım. Burada boş sayfa ekleme butonunu göreceğiz.

pdf boş sayfa

Yeni sayfamız mevcut sayfamızdan bir sonraki sayfada oluşturulmaktadır. Dilersek bu sayfanın konumunu değiştirebiliriz. Bunun için aşağıdaki resimde gösterilen butona dokunalım. Ardından “Taşı” butonuna dokunalım. Penceredeki adımları takip ederek sayfayı istediğimiz konuma getirebiliriz.

pdf boş sayfa taşıma

belge İle Boş Sayfayı Aynı Ekranda Görüntülemek

Belgemiz ve oluşturduğumuz yeni sayfayı aynı anda görüntüleme ihtiyacı duyabiliriz. Bunun için bölünmüş görünüm modunu kullanabiliriz. Böylece belgemizden referans alarak not alabiliriz.

pdf belgesini bölünmüş görünüm modunda açalım

Ekranımızın ortasına bir kez dokunalım. Ardından “Bölünmüş Görünüm” sekmesine gelelim. Buradan “Mevcut Doküman” seçimi yapalım. Bu sayede sayfa numaralarını takip ederek belgemizi ve boş sayfamızı aynı ekranda görüntüleyebiliriz.

Kullanabileceğimiz bir diğer yöntem ise çift sayfa modunu etkinleştirmek olacaktır. Bu işlem için PDF belgemizdeki ilgili sayfaya gelerek boş sayfamızı ekleyelim. Ardından “Format” sekmesine dokunalım. Buradan resimde gösterilen buton ile çift sayfa modunu seçelim.

Not: Eğer ilk kez boş sayfa ekleme işlemi yapıyorsanız bu işlemi yaptıktan sonra çift sayfa görünümünün otomatik etkileşmesi için bir onay penceresi açılacaktır. Bu ayarı sağ üst köşedeki üç çizgiye dokunarak değiştirebilirsiniz. Ayarlar > PDF Ayarları > Boş Bir Sayfa Eklerken Otomatik Olarak Çift Sayfa Moduna Geç sekmesine gelelim. Boş sayfa ekleme işleminden sonra cihazın çift sayfa moduna geçmesi için bu satırı “On” konumuna getirelim.

BOOX ile keyifli okumalar dileriz.🌸

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Alışveriş Sepeti
Scroll to Top